Hippaklubilla modernia saamelaismusiikkia

Ulda

Kevään viimeisellä Hippaklubilla perjantaina 19.4. teatteriklubilla klo 19
tarjoillaan kansanmusiikkia moneen makuun. Illan aloittaa kansanmusiikkiyhdistys Mahti ry:n Mahti-kuoro joka esittää improvisoitua ja interaktiivista kuoromusiikkia.

Perpetuum Lokomobile päräyttää höyryvoimakonevaikutteista pelimannitranssimusiikkia. Tältä kuulostaa, kun muinaisten pelimannien fossiloituneita jalanjälkiä seurataan höyrykäyttöisellä katujyrällä. Nea-Maria Korpelainen: viulu, jouhikko, Juska Ojajärvi: haitari, Mikko Kolehmainen: äänisuunnittelu ja Janne Ojajärvi: live-elektroniikka.

Ulda -trio esittää modernia saamelaismusiikkia, jossa solistina toimii monipuolinen ja sävykäs joikuartisti Ulla Pirttijärvi. Ohjelmistossa on sekä perinteisiä että uusia joikuja ja sovituksissa on käytetty monipuolisesti akustisia soittimia (ud, mandoliini, kemence, bassoklarinetti, erilaiset huilut, kehärummut ja muita perkussioita). Ilmavat ja vähäeleiset sovitukset jättävät joiulle hyvin tilaa. Debyyttialbumi ”Ulda” on julkaistu kesäkuussa 2012. Ulla Pirttijärven lisäksi Uldassa soittavat Marko Jouste ja Mikko Vanhasalo.

Syksyn Hippakausi avautuu Hippafestivaalilla 7.-8.9. jossa kuullaan muun muassa Mauno Järvelän, Johanna Juholan, Timo Alakotilan, Petri Hakalan, Hannu Rantasen ja Pirjo Aittomäen muodostamaa Tango-orkesteri Untoa.

Hippaklubi 19.4.2013 klo 19 alkaen Joensuun teatteriklubilla, liput 7/5E (Mahti ry:n jäsenet) ovelta tuntia ennen konsertin alkua.

Please follow and like us: